Lystgass for tannbehandlingsfrykt

Lystgass kan være et godt hjelpemiddel for deg som har tannbehandlingsfrykt eller lett for å brekke deg ved tannbehandling. Den virker beroligende, gir likegyldighetsfølelse og eufori. Du slapper bedre av, men er fortsatt våken.

Lystgass for tannbehandlingsfrykt / tannlegeskrekk : Tannlege i Sandefjord : Tannhelseklinikken Annette Bøvre

Lystgassen er luktfri og administreres sammen med oksygen gjennom en liten nesemaske. Du får ren oksygen etter behandling og er helt våken igjen i løpet av ca. 10 minutter. Du kan kjøre bil 1 time etter avsluttet behandling.

Tannlegen må først ha konstatert at du rent medisinsk oppfyller de krav som stilles til lystgass-sedasjon. Du må først komme til en konsultasjon der vi lager en behandlingsplan og et kostnadsoverslag og du får den praktiske informasjonen du trenger.

Pris for lystgass er kr. 1290- /time. I tillegg kommer selve tannbehandlingen, for eksempel bedøvelse og fyllinger.

Tannhelseklinikken Annette Bøvre er en veletablert og moderne tannhelseklinikk midt i Sandefjord sentrum. Vårt hyggelige kontor består av erfarne allmennpraktiserende tannleger, tannpleier, tanntekniker og tannhelsesekretærer.

Bestill time her


Lystgass er en smak- og luktfri gass med smertestillende (analgetisk) og søvngivende (sedativ) effekt. Den påvirker respirasjonen og sirkulasjonen relativt lite, men den smertestillende effekten er for svak til at den kan brukes som eneste anestesimiddel ved større operasjoner. Lystgass øker den smertestillende effekten av andre anestesimidler, og tilsettes derfor innåndingsluften i en konsentrasjon på 50–70 prosent ved de fleste former for generell anestesi. Blandet med oksygen (vanligvis 25–50 prosent oksygen), og kombinert med kortvirkende sovemidler og små doser kortvirkende analgetika, gir den imidlertid tilfredsstillende anestesi for mindre og kortvarige inngrep. Inhalasjon av en lystgass/oksygen-blanding (ofte 50–50 prosent) er også brukt som smertestillende middel under fødsler og ved tannbehandling.

Kilde: Store Norske Leksikon / Store Medisinske Leksikon